CICLE DE CÒMIC NEGRE

Nota de premsa:
Els dilluns són negres. Cicle 'Còmic negre en el temps: de Dick Tracy a Blacksad ... era de nit i plovia!' A càrrec de Jaume Vilarrubí, bibliotecari i especialista en còmic.


Retrospectiva (I sessió): Els orígens del còmic negre els trobem a la premsa nord-americana, una nova indústria en blanc i negre en una societat asfixiada per la crisis econòmica i la Gran Depressió. Les tires de premsa es converteixen en un clar referent evasiu i personatges com Dick Tracy, Rip Kirby, l'agent secret X-9, Mike Hammer, The Spirit, o fins i tot el mateix Batman esdevenen justiciers més o menys al marge de la llei i aconsegueixen una enorme popularitat en premsa, ràdio, i televisió.
Dilluns 16 d'abril, a les 19h.

Actualitat (II sessió): El gènere negre igual que el còmic ha evolucionat les darreres dècades de manera progressiva. Des del classicisme nord-americà al polar francès, es pot dir que ha colonitzat tot el món, i ni el manga ni els superherois en són aliens. Els grans autors ens han regalat grans personatges: Nestor Burma, Alack Sinner, Sam Pezzo, Blacksad, etc. Innumerables títols, dels que comentarem una selecció destacada, i es que, on menys t'ho esperes, tot es pot tornar de color negre.
Dilluns 30 d'abril, a les 19h.

Sala d'actes. Entrada lliure.

Comentarios